Προμελισ

Προτυπα Μελλισοκομεια

 

Ο συγγραφέας του βιβλίου Μανόλης Δερμάτης, είναι ερευνητής μελισσοκόμος,
εφευρέτης της «Ενεργειακής Κυψέλης Μελισσών»®(Α.Α. Δίπλ. ευρεσιτεχνίας
20140100228.)  καιθεμελιωτής της«Ολιστικής Αφάρμακης Μελισσοκομίας»™

 

Η Ιστορια Μιας Βασιλισσας

istoriavasilisas Λίγα λόγια από τον πρόλογο του συγγραφέα...

  Η ιδέα για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου μου δόθηκε από κάποιο «συμμαθητή μου», στα σεμινάρια μελισσοκομίας που παρακολούθησα, τότε στο ξεκίνημα της καριέρας μου σαν μελισσοκόμος. Είχε λοιπόν παρατηρήσει ο αγαπητός αυτός συνάδελφος ότι, θα ήταν πολύ χρήσιμο να γραφτεί ένα βιβλίο που να μεταφέρει σε όσους ενδιαφέρονται, τις βασικές γνώσεις της μελισσοκομίας με τρόπο απλό, φιλικό και ευκολονόητο. Εμπνευσμένος λοιπόν από την ιδέα του συμμαθητή μου, και όταν ένοιωσα ώριμος για κάτι τέτοιο, έκατσα και έγραψα το βιβλίο αυτό.  Σκοπός μου ήταν να παρουσιάσω στον αναγνώστη απλά και ψυχαγωγικά, τις βασικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις της μελισσοκομίας, δίχως την πλήξη και την αρνητική προδιάθεση που προκαλούν συνήθως τα συγγράμματα εκπαιδευτικής δομής. Κατά την συγγραφή αυτού του βιβλίου, έκανα μεγάλη προσπάθεια να μην παρασυρθώ από τη μυθοπλασία και γράψω πράγματα φανταστικά. Νομίζω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό το κατάφερα, και θ’ άθελα να διαβεβαιώσω τον αναγνώστη ότι το μόνο φανταστικό στην ιστορία του βιβλίου, είναι η ηρωίδα του, η  βασίλισσα μέλισσα δηλαδή, που εμφανίζεται να έχει νοημοσύνη και λόγο. Αντίθετα οι περιγραφές και τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτό στηρίζονται σε πραγματικές μελισσοκομικές έρευνες, παρατηρήσεις και μετρήσεις.
 Το βιβλίο όμως αυτό δεν απευθύνεται μόνο στους νεοεισερχόμενους στην οικογένεια των μελισσοκόμων. Απευθύνεται και στους εν ενεργεία μελισσοκόμους, καθώς επίσης και στους απλούς αναγνώστες, οι οποίοι θα ήθελαν οι με πρώτοι να φρεσκάρουν λίγο τις γνώσεις τους για τη μέλισσα και τα μελίσσια, οι δε δεύτεροι να ψυχαγωγηθούν, μαθαίνοντας ενδιαφέροντα πράγματα για το υπέροχο αυτό φτερωτό πλάσμα και τη κοινωνία του.

Και λίγα από τον πρόλογο της βασίλισσας...

 Τη μεγάλη απόφαση για να γράψω την αυτοβιογραφία μου την πήρα μόλις πριν από λίγο, όταν συνειδητοποίησα ότι η καθαίρεση μου από το «αξίωμα» που κατέχω, είναι εντελώς αδύνατο να αποφευχθεί και μάλιστα ότι αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες εικοσιτέσσερις ώρες.
 Για να πάρει κάποιος την απόφαση να γράψει την ιστορία της ζωής του θα πρέπει είτε ο ίδιος να πιστεύει ότι έχει κάτι ιδιαίτερο να πει, να πιστεύει δηλαδή ότι η ζωή του ήταν ξεχωριστή, είτε ότι υπάρχουν λόγοι για τους οποίους η ζωή του μπορεί να ενδιαφέρει τους άλλους. Εγώ πάντως σας διαβεβαιώνω ότι αποφάσισα να γράψω αυτό το βιβλίο αποκλειστικά και μόνο για το δεύτερο λόγο και καθόλου για το πρώτο.
 Πως θα μπορούσα άλλωστε εγώ ένα ταπεινό έντομο να θεωρήσω την δική μου προσωπική ιστορία σαν κάτι το ιδιαίτερο, όταν σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου δεν έκανα τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνουν οι όμοιοι μου εδώ και δεκάδες εκατομμύρια χρόνια, οπότε και εμφανίστηκε το είδος μου πάνω στη γη.
 Αντίθετα πιστεύω ακράδαντα ότι η ιστορία της ζωής μου θα πρέπει να ενδιαφέρει εσάς τους ανθρώπους αφού απ αυτή, εκτός των άλλων, μπορείτε να βγάλετε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα για την οργάνωση της δικής σας ζωής και της δικής σας κοινωνίας...


 Το βιβλίο αυτό εκδίδεται από τις εκδόσεις ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ - ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΠΑ και μπορείτε να το παραγγείλετε στο τηλέφωνο 23920-91575 - e-mail:melpress@otenet.gr

 

 

Εγγραφή στο Newsletter μαςΣύνδεση