Προμελισ

Προτυπα Μελλισοκομεια

 Σεμινάρια - Εκπαιδεύσεις

Η ιστορία μας ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, όταν η ιδιαίτερη αγάπη μας για τη φύση και το μεγάλο μας πάθος για τις μέλισσες, μας οδήγησε στην απόφαση να δραπετεύσουμε από την πόλη και να αφοσιωθούμε στα μελίσσια και στην μελισσοκομική έρευνα.
 Επιδοθήκαμε με αγάπη και αφοσίωση στην φροντίδα των μελισσιών μας και δώσαμε ιδιαίτερο βάρος  στην παρατήρηση και την έρευνα, όσον αφορά τις συνθήκες διαβιώσεις και ανάπτυξης των σμηνών».

Με αυτές τις δυο φράσεις αρχίσαμε να καλωσορίζουμε τους επισκέπτες των ηλεκτρονικών μας σελίδων πριν από λίγα χρόνια, και με αυτές ακριβώς τις ίδιες συνεχίζουμε να τους καλωσορίζουμε ακόμα και σήμερα, στην αρχική μας σελίδα.

Αυτή ακριβώς την αγάπη μας για τις μέλισσες επιθυμούμε να μεταλαμπαδεύσουμε και σε άλλους, κυρίως νέους, μελισσοκόμους και αυτός είναι ένας από τους λόγους που αποφασίσουμε να επεκτείνουμε τον κύκλο των εισαγωγικών και ενημερωτικών σεμιναρίων που οργανώναμε μέχρι τώρα, ένα βήμα πάρα πέρα, και να ξεκινήσουμε «τις συστηματικές μας εκπαιδεύσεις» που σκοπό έχουν, κυρίως, να προετοιμάσουν την επόμενη γενιά μελισσοκόμων του τόπου μας.

Η απόφασή μας όμως αυτή, για τις συστηματικές εκπαιδεύσεις, πυροδοτήθηκε επίσης και από τη θέληση μας να συνδράμουμε στην προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής για ανασυγκρότηση του τόπου μας, μέσω της "ανιδιοτελούς προσφοράς" όλων των δημοτών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου Καρύστου, μα και να συμβάλουν, με όποιο τρόπο μπορούν, στην προβολή της πανέμορφης περιοχής μας». 

Το κομμάτι των «συστηματικών εκπαιδεύσεων» αποτελεί, για εμάς, μια σχετικώς νέα, αλλά ιδιαίτερα σημαντική δράση, όχι από επιχειρηματικής πλευράς, μα από κοινωνικής και επιστημονικής σκοπιάς!

Έχουμε την μεγάλη επιθυμία να μεταφέρουμε, σε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά, τις γνώσεις και τις εμπειρίες της μελισσοκομικής μας ενασχόλησης - αυτά όλα που κατακτήσαμε ασκώντας και εμείς οι ίδιοι τη «μάχιμη» μελισσοκομία, κυρίως για ερευνητικούς λόγους. Αυτή, εξ άλλου, η ερευνητική μας δραστηριότητα μας οδήγησε στην ανακάλυψη της γνωστής πια σε ολόκληρη την μελισσοκομική κοινότητα, Ενεργειακής Βιοκλιματιζόμενης Κυψέλης και στην θεμελίωση της πιο ριζοσπαστικής ίσως μεθόδου μελισσοκομίας, της επονομαζόμενης «Ολιστικής Μελισσοκομίας», μέσω της οποίας παράγουμε μέλι κρυστάλλινης καθαρότητας, χωρίς καθόλου τη χρήση φαρμάκων!

Τα οργανωμένα και συστηματικά αυτά σεμινάρια μελισσοκομίας γίνονται στα Νέα Στύρα της Εύβοιας, όπου είναι και το πρότυπο μελισσοκομείο μας και η έδρα των επιχειρήσεων μας, και όπου κατασκευάζονται και οι Ενεργειακές Κυψέλες Προμελίς. Στα Νέα Στύρα μπορείτε να φτάσετε είτε οδικώς, μέσω Χαλκίδας, είτε μέ πλοίο από το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας Μαραθώνα.

Οι μαθητές-μελισσοκόμοι των σεμιναρίων αυτών, που προέρχονται από άλλες περιοχές, μπορούν να διαμείνουν σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής - στο εξαιρετικό παραλιακό ξενοδοχείο Δελφίνι - στις αίθουσες του οποίου γίνονται οι θεωρητικές εκπαιδεύσεις.

Ο κοινωνικός προσανατολισμός αυτού όλου του εγχειρήματος καταμαρτυρείται, με τον καλύτερο τρόπο, από τις δωρεές και τις προσφορές που κάνουμε.

Συγκεκριμένα, για κάθε εκπαιδευτικό κύκλο, όπου ο μέγιστος αριθμός των μαθητών δεν θα ξεπερνάει τα είκοσι άτομα, έως και οι μισοί από αυτούς (δηλαδή έως 10 άτομα), μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα εντελώς δωρεάν. Δικαίωμα για αυτή την παροχή έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι μόνιμοι κάτοικοι του δήμου Καρύστου.

Ακόμα, άλλα δέκα (10) άτομα, που προέρχονται από άλλες περιοχές, μπορούν να παρακολουθούν τα σεμινάρια της αρεσκείας τους πληρόνοντας μόνο το κόστος παραμονής τους, με την προϋπόθεση ότι είναι νέοι μελισσοκόμοι έως 30 ετών, άνεργοι, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι, φοιτητές ή στρατιωτικοί.

Εισαγωγικά σεμινάρια – Ενημερωτικές παρουσιάσεις. (1-2 ώρες)

Ειδικά σεμινάρια για νέους μελισσοκόμους (12ώρες) (ΝΕΟ 24-25 Ιανουαρίου)

Συστηματικά σεμινάρια πλήρους εκπαίδευσης. (80-120 ώρες)

  Υπεύθυνος εκπαίδευσης:Μανόλης Δερμάτης, μελισσοκόμος ερευνητής, συγγραφέας του βιβλίου «Η ιστορία μιας Βασίλισσας», εφευρέτης της "Ενεργειακής Κυψέλης Μελισσών" (Α.Α. Δίπλ. ευρεσιτεχνίας 20140100228.) και θεμελιωτής της «Ολιστικής Αφάρμακης Μελισσοκομίας»™  (Συγγραφικό Έργο)

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να στέλνετε e-mail στο:  promelis@hotmail.gr  η να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα: 6944183038 - 6934065564

τεστ

 

   

Εγγραφή στο Newsletter μαςΣύνδεση