Προμελισ

Προτυπα Μελλισοκομεια

 

4-Προδιαγραφές κατασκευής

Α-Σώμα:

Η μπροστινή και η πίσω πλευρά (1 και 2) της Ενεργειακής Κυψέλης Προμελίς είναι από έλατο Φιλανδίας πάχους 20+ χιλιοστών (στάνταρ έκδοση).
Αντίθετα οι πλαϊνές πλευρές της (3 και 4) αποτελούνται από κόντρα πλακέ θαλάσσης πάχους 10 χιλιοστών.
Τα κινητά πλαίσια μεταβολής πάχους (ΠΜΠ) των πλαϊνών πλευρών , είναι τύπου σάντουιτς και αποτελούνται από δυο φύλλα συνολικού πάχους 11 χιλιοστών. Το ένα είναι κόντρα πλακέ θαλάσσης πολύ καλής ποιότητας και το άλλο αφρώδες φύλλο με κλειστές κυψέλες εξαιρετικών θερμομονωτικών χαρακτηριστικών. Είναι αδρανές εύκαμπτο και συμπιεστό, δεν οξειδώνεται και δεν προσβάλλεται από μύκητες ή βακτήρια.

 

Εναλλακτικά και ανάλογα με τις ανάγκες παραγωγής μας, τα (ΠΜΠ) μπορεί να αποτελούνται από ένα φύλλο κόντρα πλακέ θαλλάσης πάχους 10 χιλιοστών, βαμένο από τη μια πλευρά με ειδική θερμομονωτική βαφή που περιέχει κεραμικά μικροσφαιρίδια που είναι προϊόντα νανοτεχνολογίας και έχουν πιστοποιητικό αποτελεσματικότητας από την NASA από την οποία αναπτύχθηκε αυτή η τεχνολογία.

Το υλικό αυτό είναι αδρανές, μη τοξικό, απολύτως ασφαλές, και έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα!!

 

Τόσο η ξυλεία, όσο και το κόντρα πλακέ θαλάσσης, είναι πολύ καλής ποιότητας με προδιαγραφές στεγανότητας WBP (μεγάλης αντοχής στο νερό) και εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες. Οι πλευρές ενώνονται μεταξύ τους με ανθυγρή ακρυλική κόλλα εξωτερικής χρήσης και με νοβοπανόβιδες Ιριδίου, για ακόμα μεγαλύτερη αντοχή, σταθερότητα και προστασία (χωρίς δόντια και καρφιά!).

Για μεγάλες απαιτήσεις αντοχής, μπορεί η μπροστινή και πίσω πλευρά (1και2), αντί από έλατο, να κατασκευαστούν από κόντρα πλακέ θαλάσσης.

 

B-Καπάκι: 

Το καπάκι είναι τύπου σάντουιτς και αποτελείται από τρία φύλλα υλικών.

Το εξωτερικό είναι από λαμαρίνα θερμού γαλβανίσματος που δεν οξειδώνεται, το μεσαίο είναι από φύλλα πολυαιθυλένιου κλειστών κυψελών, που εξασφαλίζουν άριστη θερμομόνωση αλλά και μεγάλη ηχομόνωση, ιδιαίτερα στους κτυπογενείς ήχους, και το εσωτερικό από κόντρα πλακέ θαλάσσης πολύ καλής ποιότητας. 

 

Εναλλακτικά και ανάλογα με τις ανάγκες παραγωγής μας, η μόνωση του καπακιού μπορεί να γίνει από ειδική θερμομονωτική βαφή η οποία περιέχει κεραμικά μικροσφαιρίδια που είναι προϊόντα νανοτεχνολογίας και έχουν πιστοποιητικό αποτελεσματικότητας από την NASAαπό την οποία αναπτύχθηκε αυτή η τεχνολογία.

Το υλικό αυτό είναι αδρανές, μη τοξικό, απολύτως ασφαλές, και έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα!!

 

Γ-Βάση: 

Η βάση είναι κινητή, ανοιχτού τύπου και φέρει πλέγμα αντιβαρρόα ειδικών προδιαγραφών, θερμού γαλβανίσματος, για να μην οξειδώνεται, πολύ υψηλής αντοχής.

Πίσω: "Ενεργειακή Κυψέλη Προμελίς"®

Εγγραφή στο Newsletter μαςΣύνδεση