Προμελισ

Προτυπα Μελλισοκομεια

Άρθρα


ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΥΤΤΑΡΩΝ !!!

 

 Ο βασιλικός πολτός είναι μια κρεμώδης ουσία που παράγεται από τις μέλισσες ως αποκλειστική τροφή για τη βασίλισσα τους.

 Εκκρίνεται από ειδικούς αδένες του φάρυγγα των εργατριών μελισσών και από αυτή την άποψη διαφέρει από το μέλι, αφού αυτό δεν εκκρίνεται από το σώμα των μελισσών.

 Με τον βασιλικό πολτό τρέφονται και οι προνύμφες των μελισσών, οι οποίες ως τέλεια έντομα προορίζονται να γίνουν βασίλισσες.

 Οι προνύμφες αυτές αρχικά δεν διαφέρουν από αυτές που γίνονται και οι εργάτριες, αλλά υπό την επίδραση του βασιλικού πολτού μεγαλώνουν σε βασίλισσες. Με άλλα λόγια οι βασίλισσες και οι εργάτριες έχουν το ίδιο ακριβώς DNA και οι τεράστιες ανατομικές διαφορές τους, (όπως εμφανίζονται στον πίνακα που ακολουθεί), οφείλονται μόνο στον Βασιλικό Πολτό!

                    

 Ο βασιλικός πολτός είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, αμινοξέων, λιπιδίων, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.

 Είναι διαδεδομένη η αντίληψη ότι σαν τρόφιμο έχει μεγάλη ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι η τεράστια υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα, κυρίως λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας στο πλήρες σύμπλεγμα των βιταμινών Β. Συγκεκριμένα, περιέχει βιταμίνη Β1, Β2, Β3, Β4, Β5, Β6, Β7, Β8, Β9,Β12. Το παντοθενικό οξύ (Β5), ιδιαίτερα, παίζει μεγάλο ρόλο στην ανανέωση και ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας.

 

Εγγραφή στο Newsletter μαςΣύνδεση