Προμελισ

Προτυπα Μελλισοκομεια

Άρθρα

ΟΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ !!!

 Το μέλι σαν τροφή του ανθρώπου είναι ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινότερα τρόφιμα.

 Στην κατανάλωση του αποδίδεται η μακροβιότητα διάσημων μελισσοκόμων, που φτάνει ακόμα και τα εκατό χρόνια.

 Δίνει ενέργεια στους μυς, διαύγεια στο μυαλό, απολυμαίνει και ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα. Η τακτική χρήση του δίνει σφρίγος στον οργανισμό και συντελεί στην παράταση της ζωής. Ο Ιπποκράτης και όλοι οι γιατροί της αρχαιότητας το συνιστούσαν σαν φάρμακο σε πολλές περιπτώσεις. Όμως και σήμερα αναγνωρίζεται η θεραπευτική του αξία στη δυσκοιλιότητα, στις καρδιοπάθειες, αναιμία, αδενοπάθεια και στις περιπτώσεις κατάπτωσης και αδυναμίας του οργανισμού.

 Η άποψη αυτή είναι διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο και, το σπουδαιότερο, είναι τεκμηριωμένη και από επιστήμονες. Έτσι σε μια προσπάθεια να προσδιοριστεί η δράση του μελιού ως τροφή και φάρμακο σε διάφορες κλινικές περιπτώσεις οι ειδικοί διακρίνουν τις παρακάτω περιπτώσεις.

 Το μέλι δρα κατά της κοπώσεως και αυτό πετυχαίνεται με αποθήκευση της φρουκτόζης που περιέχει στο συκώτι ως γλυκογόνο. Εκεί μετατρέπεται σε γλυκόζη, αυξάνοντας έτσι την περιεκτικότητα της στο αίμα. Ευκολύνει την αφομοίωση του ασβεστίου, δραστηριοποιεί την οστεοποίηση.

 Γιατρεύει ή ανακουφίζει τις εσωτερικές διαταραχές, τα έλκη του στομάχου, την αϋπνία, τους πονόλαιμους, μερικές καρδιακές παθήσεις και γενικά έχει ευεργετική επίδραση και στην καρδιά. Αυξάνει τη μυϊκή δύναμη, ενώ προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία.

 Το μέλι, όμως, δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό τρόφιμο, αλλά και μια πολύτιμη πρώτη ύλη για την παρασκευή καλλυντικών. Σε εξωτερική χρήση θεραπεύει τα εγκαύματα και τις πληγές και προσφέρει ΄κορυφαίες υπηρεσίες στην επιδερμίδα μας, χάρις σε μια σειρά από εξαιρετικές ιδιότητες που έχει, όπως:


1. Ενυδατικό

     Είναι το απόλυτο ενυδατικό. Αν υπάρχει σε επαρκή ποσότητα μέσα στα καλλυντικά, μπορεί να απαλύνει ακόμα και τα πιο ξηρά δέρματα.

2. Αντιγηραντικο

     Το μέλι με τα αντιοξειδωτικά που περιέχει (υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες C, και Ε), βοηθά στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.

3. Θεραπευτικό

     Το μέλι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που το καθιστούν ένα φυσικό επουλωτικό.

4. Θρεπτικό

     Το μέλι είναι γεμάτο από θρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα να αναγεννηθεί.

5. Ισχυρός φυσικός διαβιβαστής.

     Με τις οσμωτικές ιδιότητες που διαθέτει, κατορθώνει να διεισδύει την επιδερμίδα και να μεταφέρει τα πολύτιμα συστατικά του, αλλά και εκείνα με τα οποία είναι αναμεμιγμένο, στο εσωτερικό του δέρματός μας.


 

Εγγραφή στο Newsletter μαςΣύνδεση